Onnistunut tanssitapaaminen Kalliojärvellä..

Ihmeen hyvin sitä toipuu 14 tunnin tanssimatkasta ja tänään vielä ihan kevein jaloin jaksoin kiertää kauniin Saimaan rannan reittini. Vielä eilen oli puoleen päivään sumua niin, ettei rantaviivasta nähnyt yhtään pitemmälle. Tänään kosteutta ilmassa ja märkien vaahteran ja koivujen värikkäät lehdet kahisivat jaloissani, jotka kestivät hieman vajaan neljän tunnin ajon Isokyröön, perilläolon ja paluun. Huomasin paluumatkalla, että on kaksi suunnilleen saman pituista matkareittiä ja toinen on selvästi mukavampi ajaa. Tuli vaihtelua ajoonkin, kun samaa reittiä en ajanut edestakaisin.

Jouduin ajoissa perille pienen haparoinnin jälkeen kokoontumismökkiin Tuuri-Tammelaan, jossa jo osa ilmoittautuneista oli paikalla ja tulokahvit valmiina. Jutustelun ja tutustelun jälkeen siirryimme tanssipaikalle, jossa Tommys-orkesteri aloitti soittamisensa. Toisen orkesterin nimeä en muista. Taisi olla niin, etten edes huomannut katsoa ilmoituksista. Soittivat ihan hyvää tanssimusiikkia, sillä heidän kappaleensa olivat enemmän perinteisiä lajeja. Charles Plogman osaa ottaa yleisönsä. Ja miksi ei, hänen hymynsä on vastustamaton. Illan aikana kyllä oli eräs toinenkin, jonka hymyä kukaan nainen ei voi vastustaa…

Tanssilava oli melko iso ja ylätasanteella oli erillinen tarjoilupuoli (oli myös alasalin puolella) ja tupakoijat olivat myös siellä. Mutta lisäksi siellä oli lisätilaa tanssimiseen, kun alaosa ruuhkautui. Kaiken kaikkiaan ihan mukava tanssitila kokonaisuutena. Tanssiväki sen sijaan oli suureksi osaksi pariutunutta, mikä kuuluu paikan kuvaan. Nyt kerrottiin olevan normaalia enemmän muutakin tanssiväkeä. Hakutapana molempien haku yhtä aikaa on mielestäni vihoviimeinen jossain muussa paikassa, mutta täällä se sopi hyvin. En erottanut selkeää hakualuetta, mutta hyvin oli tilaa seisoksia, missä halusi ja hakuja tapahtui molemminpäin, mutta vaikutelmaksi jäi, että naiset olivat innokkaampia. Itsekin osallistuin hakemiseen välillä, mutta osan aikaa seurasin tanssin kulkua ylätasanteelle menevillä portailla, josta myös orkesterin näki hyvin. Onneksi muutamat tutut herrat tanssittivat kohteliaisuudesta, ettei tarvitse palstalta lukea, että kyllä seinäruusuhame oli taas tarpeeseen ;)

Väkeä oli jossain vaiheessa aika paljon ja minulla todella kuuma hameissani ja kun sitten yllättäen alkoi kuulua polkka (tosin aika huonorytminen, mutta aina polkan tanssii ennemmin kuin väliin jättää) ja polkan tanssijat olivat jo lattialla. En tuntenut ketään ja kuka tuntematonta hurpulahelmaa olisi hakenutkaan :( Polkan kuuntelu ei ole parhaita puoliani, joten päätin luopua melko kosteista vaatteistani ja kävin vaihtamassa kuivat vaatteet. Oli muuten minulla ensimmäinen kerta vaatteidenvaihto kesken tanssi-illan. Olo olikin sitten parempi.

Loppuillasta Susanna kokosikin porukkamme pikkupalkintojen arvontaan ja kuvaukseen, johon osallistuivat myös Tommys-orkesterin pojat ja Charles Plogman. Onni suosi muutamia heidän levyillään. Meitä oli kyllä niin paljon, että liekö sovittu kaikki kuvaan.....

Alkuillan esittelyissä meni muutamia nikkejä ohi tallennuksen ja paikalla oli varmaan paljon niitä, jotka eivät olleet mökkitapaamisessa. Moikattua tuli osaa ja muutamien herrojen kanssa tanssittuakin. Illan aloitti valssilla kanssani Ahool, joka katosi ennen loppua (työpäivystys). Selkeää, hyväotteista vientiä, muutamien vuosien tanssihistorialla. Mukava oli tanssia. Jotkut oppivat hyviksi tanssijoiksi lyhyellä ajalla. Nilkkuhumppani ei ollut kauhiast kadoksissa Kurpin kanssa, vaikka en muiden kanssa sitä ole tanssinutkaan. Hyvät on opit antanut minulle muutaman tanssitapaamisen aikana :) Leevi, kiitos kauniista ajatuksesta polkalle. Seuraavan kerran ehdottomasti, saanen ykkösvarauksen... Mr.Hihi...vihdoinkin uskalsimme parketille. Eihän pätkän kanssa niin kauhiaa ole tanssia ?? Vaari, on se vaan hyvä, että sait loman hoitopaikastasi... Kyllä olisivat hoitajat kateellisena katsoneet hidasta valssiamme ja peräti kolmeen kertaan saman illan aikana. Onneksi eivät tiedä kilpatanssihistoriaasi ja tanssihalujasi. Tuplalukkoja olisi hoitopaikan ovissa ;)) Suke, enhän mie missään kurssilla ole ollut linjabuggissa. Minkä nyt parin herran kanssa tanssinut vaan. Taisi tulla poikkilinjoja minun askelilla välillä... siinä oli kestämistä sinulla. En uskaltanut ehdottaa, että jos ihan tavallista olisi menty, sitä kun ihan pikkuisen olisin kai osannut. Breikki, mukava oli vihdoin oikeasti tunnistaa. Ilveskasinolla kesällä yritys latistui suomenkielen vaikeuteeni ja/tai savolaisen ilmaisutaitoni heikkouteen.

Tanssipaikoilla on harvoin kovin nuoria herroja, mutta jos Helsinkiläinen on etelän nuori tanssija, niin täälläkin oli vastaavanlainen. Jos Pohjanmaan Jussi on omalukunsa :), niin tämä nuori Jussi seuraa hänen jalanjälkiänsä ja jos kaksikymppisenä on se taito, mitä hän parketilla esitti, niin mitähän se tulevaisuus onkaan... Mutta yli tanssitaidon on hänen sydämellinen luonteensa. Siinä on yhdistelmää, jonka jokainen tanssija voisi ottaa päämäräkseen. Kehittyä tanssijana ja ihmisenä. Siis nuori Jussi, yhtä hymyä oli jivemme ja cha-chaamme, jotka menivät enemmän kuin loistavasti. Kiitos ja terveisiä. Mutta missä olit toinen Jussi? Tarvittu olisi sinuakin. Varsinkin siinä vaiheessa, kun jätin lasikenkäni lavan reunaan polkan soidessa ja poistuessani lavan ulkopuolelle ja ulos :(

Muutamat pinssipariskunnat tanssivat yhdessä ja erikseen ja herroja on ollut kovasti kiittäminen tanssiinpääsystä ja erityisen hyvästä tanssitaidosta ja viennistä. Terveisiä vaan OmiA ja MJH. Mukava oli nähdä tanssimassa myös Kastanja ja Puujalka. Tarvitsevat vauvan vanhemmatkin vapaa-illan.

Niin ja naispinssiläiset. Oli mukava tavata uusia ja moikata vanhoja tuttuja. On niin helppoa tutustua yhteisen harrastuksen parissa.

Tällaisille pinssitapaamisille pitäisi tehdä perinne. Paikka voisi vaihdella Pohjaanmaankin suunnalla ellei haluta ihan omia tansseja. Paikka voisi olla joku muu kuin missä käy enimmäkseen vain pariskuntia. Sitä paitsi Isäntä on ilmoittanut olevansa ehdottomasti läsnä seuraavassa Pohjanmaan tanssi.net-tilaisuudessa.

Erityinen kiitos tilaisuuden järjestämisestä Susannelle ym mukana olleille. Yhdessä teimme siitä lämminhenkisen tanssi-illan – ihan kirjaimellisestikin.

Yhden asian olen pannut merkille näissä tilaisuuksissa ja muutenkin tutustuessani tanssi.net-väkeen. Tämä joukko koostuu ihan tavallisista naisista ja miehistä. Iät vaihtelevat alle 18-vuotiaista kai yli 70-vuotiaisiin. Kaikkien ammattien kirjoa ja tanssitaidon vaihtelevuutta löytyy. Ja tärkein, yhdistävä tekijä - tanssin ilo.